Categorieën

  • De Collectie.
  • Collectie (groot formaat)
  • Tweeluik Kunst, drieluik Kunst
  • Privé collectie
  • Sold
De Nederlandse kunstenares Caroline vis maakt abstract expressionistisme, and heeft inmiddels haar eigen weg gevonden betreft kunst!
I-CAC Certofocation + Akoun Certification.
De techniek die Caroline Gebruikt is de “Dripping and pouring” techniek.
Deze techniek werd gebruikt door de Kunstenaar Jackson Pollock in de vroegere jaren, Jackson Pollock leefde Van 1912 tot 1956 and werd dus maar 44 jaar, maar dit is de eigenlijke grondlegger van de Dripping en pouring technique.
Je kunt dan ook nog machtige mooie kunstwerken bewonderen in het Guggenheim museum, Caroline reisde er extra voor naar Venetië om de grote kunstwerken van Jackson Pollock te bestuderen. Overigens nadat ze al jaren schilderde.
 
Wat doet Caroline nu exact met deze techniek?
Omdat Caroline Vis  zo haar eigen stijl heeft, kunt u aan ieder schilderij zien dat het een creatie van Caroline Vis betreft.

Ze start met het mixen van de verschillende verven en kleuren, het dient niet alleen de juiste kleur te zijn maar ook de juiste dikte van de verf. Dan begint het proces, maar dan eigenlijk achterste voren! Ze laat iedere kleur over het canvas lopen/druipen en de zwaartekracht doet de rest, toch doet ze dit op haar eigen manier, anders zou het hele canvas bruin worden, nee de kleuren dienen helder te zijn. Dan de komende uren krabt men tijdens het droogproces de verf op sommige plaatsen weg. Het is dus echt de zwaartekracht er worden geen kwasten of schildermessen of andere gereedschappen gebruikt.
Zo de volgende uren kijkt ze en handelt ze, en tijdens het droogproces laat ze helemaal niets aan het toeval over! Alle kleuren dienen als een puzzel op de juiste plek te vallen en ze dienen dan ook nog helder te zijn, Ze wenst geen enkele bruine vlek op het canvas dat is namelijk wat je krijgt als teveel kleuren zich mengen, nee helder en schoon, dat is wat Caroline wenst!

Sommige kunstverzamelaars menen er zelfs Sam Francis in te herkennen, deze kunstenaar leefde van 1923 tot 1994 en ook deze kwam uit de United States of America om precies te zijn California. Kijk naar het fotomateriaal van de geweldige kunstwerken van Sam Francis en je ontdekt de geweldige helderheid van de kleuren.

Maar ik meld erbij Caroline zegt altijd: “Dit is mij allemaal teveel eer, mij naam is Caroline Vis, en ik ben kunstenares omdat het voor mij de weg naar gelukkig zijn is!
Foto
Meld je aan voor de nieuwsbrief en zie als eerste de nieuwe Kunstcollectie!
This website uses cookies to measure the number of visitors. We do not store any personal information.
Accepteer geselecteerde cookies